Dayu Yunnan Yuanmou Large Irrigation District High-efficiency Suavai-Save Irrigation Poloketi na filifilia i le "BRICS PPP Tekonolosi Lipoti i luga o le Faalauiloaina o Atinaʻe Gafataulimaina"

E tusa ai ma le PPP Center a le Matagaluega o Tupe (kiliki le pito i lalo o lenei itulau e faitau ai le uluaʻi tusitusiga mo tusitusiga atoa), o le "Ripoti Faʻainisinia i Paʻaga a le Malo-Tutoatasi e Faʻateleina Atinaʻe Faʻaauau" na tusia e le BRICS Working Group on PPP ma O galuega tetele ua faamaonia e le Second Financial Institution i le 2022. Na faamaonia e le BRICS Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting i le 14th BRICS Leaders' Meeting.

 

1. Fa'amatalaga o Poloketi

 

Fa'amatalaga o Poloketi O le Itumalo o Yuanmou o lo'o i totonu o le vanu matutu-vevela, e ta'ua o le "greenhouse".O se tasi lea o fa'avae gaosiga mo le atina'eina o fuala'au fa'ato'aga ma fuala'au i le amataga o le taumalulu.O le faafitauli o le vai e ogaoga.

 

Aʻo leʻi faʻatinoina le poloketi, o le manaʻomia o vai faʻaletausaga i le itulagi o le 92.279 miliona m³, o le suavai sa na o le 66.382 miliona m³, ma le le lava o le vai e 28.06%.O le itumalo o loʻo i ai se vaega o le 429,400 mu o fanua faʻatoʻaga, ma o le faʻaleleia lelei o le vai e na o le 236,900 mu.O le tulaga o le le lava o le vai e maualuga atu i le 44.83%.O le faʻatinoga o lenei poloketi o le a aofia ai se vaega o le 114,000 mu o fanua faʻatoʻaga, faʻaleleia lelei le lelei o le faʻaogaina o punaʻoa vai, foia faʻalavelave i le atinaʻeina o faʻatoʻaga e mafua mai i le le lava o le vai i le Itumalo o Yuanmou, suia le auala e faʻaaogaina ai punaoa vai, ma suia. le auala masani e fa'asusu ai lologa e fa'atatau O lea, e mafai ona ausia le maualuga o le fa'asaoina o le suavai, ma le tulaga o le "sefe vai a le malo, fa'ateleina tupe maua a le au faifa'ato'aga, ma tupe mama a pisinisi".

 

I lalo o le taʻitaʻiga a le faiga faʻavae a le setete o le faʻamalosia o tupe faʻaagafesootai e auai i le fausiaina ma le faʻatinoina o galuega tetele o le faʻasaoina o vai, o lenei poloketi e faʻatinoina e ala i le PPP faʻataʻitaʻiga (WeChat Public Account: Water Investment Policy Theory).

 

I le tasi itu, o tupe maua tau tupe a le malo o Yuanmou County o loʻo i ai i se tulaga maualalo, ma o le PPP faʻataʻitaʻiga lelei e faʻaleleia ai le leai o se tupe mo le fausiaina o aseta.

 

I le isi itu, o poloketi fa'asao vai e sili atu ona maaleale i le aofa'i o tupe teufaafaigaluega, ma o latou fa'atinoga ma pulega e tele le le mautonu, e mana'omia ai le maualuga o le tomai fa'apolofesa ma le fa'afoega o le fausiaina o le suavai.O le faʻataʻitaʻiga a le PPP e faʻaogaina ai le lelei o tupe faʻaagafesootai i le mamanu, fausiaina ma le pulega., pulea ma fa'asaoina tupe fa'afaigaluega.

 

E le gata i lea, o le manaoga mo le suavai i totonu o le vaega o le poloketi e maualuga tele, o le suavai e mautinoa pe a maeʻa le poloketi, ma ua faʻataʻatia tulaga mo le faʻatinoina o le toe fuataʻiina o tau o le vai, lea ua faʻavaeina ai le faʻatinoga. o le fa'ata'ita'iga PPP.A maeʻa le poloketi, o le a 44.822 miliona mita le aofaʻi o le vai faʻaletausaga, o le averesi o le faʻasaoina o le vai o le a 21.58 miliona m³, ma le vai sefe o le a 48.6%.

 

O taunu'uga o lenei poloketi e aofia ai:

 

(1) E lua galuega fa'aoga vai.

 

(2) Poloketi fa'asuavai: 32.33km o paipa fa'asuavai autu ma paipa autu e 46 o le a fausia, faatasi ai ma le umi o paipa e 156.58km.

 

(3) Poloketi o le tufatufaina o le suavai, fausia le 801 o paipa autu o le tufatufaina o le suavai ma le umi o le paipa e 266.2km;1901 vaipaipa lala lala paipa e 345.33km le umi;fa'apipi'i mita vai atamai 4933 DN50.

 

(4) Fa'ainisinia fanua, fau o paipa fesoasoani e 4753 ma le umi e 241.73km.65.56 miliona mita fusipa'u fa'asusu, 3.33 miliona mita o paipa fa'asusu ma 1.2 miliona fa'asusu na fa'ata'atia.

 

(5) O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vai e aofia ai vaega e fa: o le faʻaogaina o le vai ma le tufatufaina atu o fesoʻotaʻiga mataʻituina o fesoʻotaʻiga, o le vaʻaia ma le susu faʻamatalaga mataʻituina, le fausiaina o nofoaga faʻataʻitaʻi faʻafefe vai, ma le fausiaina. o le nofoaga autu e pulea faiga fa'amatalaga.

 

2. Atina'e o poloketi ma fa'atinoga taua

 

(1) E tatau i le malo ona toe fuataiina le faiga ma faiga e aveese ai pa puipui i le auai o tupe faavae lautele

 

Ua faatuina e le malo 6 faiga.Ua foia lelei e le Malo o Yuanmou County le faafitauli o le faatosinaina o tupe faavae lautele e auai i le fausiaina o fanua faasao vai e ala i le faavaeina o auala e ono: tufatufaina o aia tatau o vai, tau o le tau o le vai, faʻamalosia le faʻasaoina o vai, faʻasalalauga tupe faʻaagafesootai, auai tele, pulega o galuega. ma pulega faakonekarate, ma le mua'i fa'atinoina o fanua fa'ato'aga fa'asao vai.O sini faamoemoeina o le toe fuataʻiga, e pei o le faʻaleleia atili, faʻaogaina lelei o poloketi, faʻamautinoa lelei o le suavai, faʻavavevave atinaʻe fale gaosi oloa ma faʻaauau pea le faʻatupulaia o tupe maua a le au faifaatoʻaga, ua fausia ai se faʻataʻitaʻiga fou mo tupe faʻaagafesootai e auai i le fausiaina, faʻagaioiga ma le puleaina o fanua fa'ato'aga fa'asao vai.

 

Puleaina o le suavai fou.Ina ia faʻamautinoa le fiafia o tagata i le lotoifale, aʻo faʻatumauina le sapalai o le vai, e ala i le tuʻufaʻatasia o aia tatau o le vai ma le faʻavaeina o le tau o le vai, o faʻataʻitaʻiga tau e faasolosolo malie ona faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le taʻaloga atoatoa i le faigofie, lelei ma le faʻasaoina o uiga o le. paipa vai, ta'ita'ia auala fou e fa'asusu ai, ma i'u ai ina maua le suavai.fa'aoga lelei le vai e ausia ai le sini o le fa'asaoina o le vai.O le Itumalo o Yuanmou o lo'o lisiina o se itumalo pailate mo le toe fuata'iga atoa o tau o le vai.O le fa'atinoga o le poloketi ua fa'alauiloa ai le fa'afouina o le fa'afoega o le vai ma le fa'ata'ita'iga o le tufatufaina o aia tatau.

 

(2) O tupe faʻaagafesootai e faʻaaogaina ona tulaga faʻatekonolosi e faʻaleleia ai le atinaʻeina atamai o faʻatoʻaga faʻafefe.

 

Fausia se faiga fa'ato'aga e fa'asusu ai le vai.(WeChat Public Account: Water Investment Policy Theory) Fausia le poloketi o le vai inu o le faatanoa, o le galuega o le la'uina o le vai mai le faatanoa i le paipa autu o le kilivaina o le vai ma le paipa autu o le suavai, e aofia ai le galuega o le tufatufaina o le vai o le paipa autu o le lala. , o le paipa o le lala o le tufatufaina o vai ma le paipa fesoasoani, faʻapipiʻiina i nofoaga faʻataʻitaʻi atamai , faʻasusu vai, ma isi, faʻapipiʻiina se "vai fesoʻotaʻiga" faiga e aofia ai le vaega o le poloketi mai le puna vai i le fanua, faʻapipiʻi "folasaga, felauaiga, tufatufaina atu. , ma faasūsū”.

 

Fa'atuina se numera ma atamai "fesootaiga pulega" ma le "fesootaiga tautua".O le poloketi e faʻapipiʻi ai le maualuga o le faʻaogaina o le vai ma mea e fesoʻotaʻi ai fesoʻotaʻiga, tuʻufaʻatasia mea faʻaoga e pei o mita vai atamai, alavai eletise, faʻaogaina o le eletise, faʻalogoina uaealesi ma fesoʻotaʻiga uaealesi, ma mataʻituina le susu o le eleele ma suiga o le tau mo le faʻaaogaina o le vai, faʻamaʻi. taumafa, ma le taumafaina o fualaau faasaina., faʻaogaina o le saogalemu o paipa ma isi faʻamatalaga e tuʻuina atu i le nofoaga autu o faʻamatalaga, o le nofoaga autu o faʻamatalaga e pulea le ki o le valve eletise e tusa ai ma le tau faʻatulagaina, faʻamatalaga faʻalogo, ma faʻamaumauga o faʻamaumauga, ma i le taimi lava e tasi e tuʻuina atu faʻamatalaga i le telefoni feaveaʻi. terminal, e mafai e le tagata fa'aoga ona faagaoioia mamao.

 

3. Fa'atino lelei

 

O lenei poloketi o loʻo faʻaaogaina ai le fausiaina o nofoaga e faʻasusu ai le tele o vai e avea ma vaʻavaʻa, ave le faʻafouga o le faiga ma le masini e avea ma malosiaga faʻamalosi, ma faʻalauiloa atu ma le lototele tupe faʻaagafesootai e auai i le faʻaogaina, fausiaina, faʻagaioiga ma le puleaina o le faʻasaoina o le vai, ma ausia le sini o le manumalo-manumalo mo itu uma.

 

(1) Aafiaga lautele

 

Fa'aaogā fa'atekonolosi fa'ato'aga fa'aonaponei e sui ai le faiga fa'ato'aga masani:

 

O lenei poloketi ua suia ai le faiga masani o le totoina o faatoaga, lea e alu ai le suavai, alu le taimi ma le galue malosi.E ala i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻafefe, o le maualuga o le faʻaaogaina o le vai e maualuga i le 95%, ma o le averesi o le faʻaaogaina o le vai i le mu e faʻaititia mai le 600-800m³ o lologa i le 180-240m³;

 

Ua fa'aitiitia le aofa'i o le aufaigaluega tau pulega i le mu o fua o fa'ato'aga mai le 20 i le 6, lea ua fa'aitiitia ai galuega a le aufaifa'ato'aga e fa'amatu'u le vai ma fa'asaoina ai tagata faigaluega;

 

O le faʻaogaina o paipa faʻafefeteina e faʻafefeteina ma faʻaoga vailaʻau e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina, lea e mafai ona faʻasaoina le 30% o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina pe a faʻatusatusa i metotia masani faʻaoga;

 

O le faʻaogaina o paipa mo le tuʻuina atu o le vai e faʻamautinoa ai le faʻamautinoaina o le vai, ma e le manaʻomia e le au faifaatoʻaga le faʻafaigaluegaina o fale faʻasusu ma meafaigaluega latou lava, lea e faʻaitiitia ai tupe faʻaalu.(WeChat Public Account: Water Investment Policy Theory)

 

A fa'atusatusa i le fa'asusuina o lologa, o le fa'asusu fa'asusu e fa'asaoina ai le vai, fa'apalapala, taimi ma galuega.Ole fua ole siitaga ole fua o fua o faatoaga e 26.6% ae o le fua faatatau ole siitaga ole fua ole 17.4%.Fa'alauiloa le atina'eina o fa'ato'aga fa'aleaganu'u i fa'ato'aga fa'aonaponei.

 

Fa'aitiitia le le lava o puna'oa vai ma fa'alauiloa le gafataulimaina o agafesootai ma le tamaoaiga:

 

O le poloketi e faʻaogaina le faiga o le "paipa vai, faʻaaogaina pepa aitalafu" ma le "faʻapipiʻi muamua, ona faʻamalolo ai lea o le vai", lea na suia ai le faiga o le "toe faʻaleleia ma le moli paipa" i le faʻasao vai o fanua.O le fa'aogaina lelei o le vai fa'asusu na fa'atupula'ia mai le 0.42 i le 0.9, fa'asaoina ai le sili atu i le 21.58 miliona m³ vai i tausaga ta'itasi..

 

O le silafia e le mamalu o le atunuu o le faasaoina o le suavai ua matua faateleina, o le gafataulimaina ma le soifua maloloina o galuega faatino o le vai, ua faaitiitia le feteenaiga i le va o le tuuina atu ma le manaoga o punaoa tau suavai, ma ua siitia le nofo lelei ma le mautu.

 

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai faʻatoʻaga e mafai ona faʻateleina ai le faʻaaogaina o le suavai ma isi vai inu, ma faʻateleina ai le atinaʻeina o le tamaoaiga faʻaitulagi tau pisinisi ma isi tamaoaiga tau pisinisi.

 

Fa'alauiloa le fa'alauiloaina ma le fa'aogaina o tomai fa'atino lelei i isi itulagi:

 

A maeʻa le poloketi, o le a faʻalauiloaina foi e le Dayu Water Saving Group Co., Ltd. le faʻaogaina o lenei tekonolosi ma le faʻataʻitaʻiga o le pulega i isi nofoaga, e pei o le Xiangyun County i Yunnan (vaega faʻafefe o 50,000 mu), Midu County (vaega faʻafefe. 49,000 mu), Mile County (vaivai o 50,000 mu), Yongsheng County (vaivai o 16,000 mu), Xinjiang Shaya County (vaivai o 153,500 mu), Gansu Wushan County (vaivai o 41,600 mu), Hebei Huailai County nofoaga fa'asusu i le 82,000 mu), ma isi.

 

(2) Aafiaga tau tamaoaiga

 

Ina ia faateleina tupe maua a tagata ma faateleina galuega i le lotoifale:

 

O le tau o le vai i le mu e mafai ona faʻaitiitia mai le uluai 1,258 yuan i le 350 yuan, ma o le averesi o tupe maua i le mu o le a faʻateleina i le sili atu i le 5,000 yuan;

 

O le kamupani poloketi e 32 tagata faigaluega, e aofia ai le 25 tagata faigaluega Yuanmou i le lotoifale ma le 6 tamaitai faigaluega.O le fa'agaioiga o lenei poloketi e tele lava ina fa'atinoina e tagata o le atunu'u.O loʻo faʻatatauina e mafai e le kamupani ona toe faʻaleleia le tau i le 5 i le 7 tausaga, faʻatasi ai ma le fua faatatau faaletausaga o le toe faʻafoʻi mai e 7.95%.

 

O lo'o maua e le aufaifa'ato'aga so'o se fua maualalo e 4.95%.

 

Faatelevave atinae tau alamanuia ma uunaia le toe faaolaolaina i nuu i tua:

 

O le faʻatinoina o lenei poloketi e faʻaitiitia ai le tau o le vai i le mu mai le RMB 1,258 i le RMB 350, ma faʻatupuina tulaga lelei mo pulega faʻatoʻaga malosi.

 

O faifaatoaga i totonu o le lotoifale po o komiti a nuu e faaliliu atu o latou fanua i kamupani e totō ai na o latou lava, mai fua o taumafa masani i mago, longans, vine, moli ma isi fualaau aina tau tamaoaiga e maualuga le tau o le tamaoaiga, ma atiina ae se fualaʻau lanumeamata, faʻasalalau ma lapopoa maualuga maualuga le aoga. Alamanuia Base, fausia se teropika fualaau aina faasaienisi ma tekinolosi paka, faateleina le averesi o tupe maua o le sili atu i le 5,000 yuan i mu, ma suʻesuʻe le auala o le tuufaatasia atinae o le "faaitiitia le mativa alamanuia + faʻaitiitia le mativa faʻaleaganuʻu + faʻaitiitia le mativa turisi".

 

Ua ausia e le aufaifaatoaga le mautu ma le faatumauina o le tuputupu ae o tupe maua e ala i le tele o auala e pei o le totoina, faaliliuina o fanua, galuega lata ane, ma turisi faaleaganuu.

 

(3) Aafiaga tau le siosiomaga

 

Fa'aitiitia le fa'aleagaina o vailaau fa'asaina ma fa'aleleia le si'osi'omaga o le si'osi'omaga:

 

E ala i le mataʻituina lelei ma le toe faʻaleleia o le lelei o le vai, siosiomaga ma le eleele, e mafai e lenei poloketi ona faʻalauteleina le faʻaogaina atoatoa o faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma vailaau faʻasaina, faʻaitiitia le leiloa o faʻatoʻaga fanua ma vailaau faʻalaʻau ma vai, faʻaitiitia le faʻaleagaina o punaʻoa, faʻalauiloaina faʻataʻitaʻiga o gaosiga o faʻatoʻaga lanu meamata, ma faaleleia le siosiomaga faalenatura.

 

O le fa'atinoga o lenei poloketi ua fa'amanino atili ai le fa'asaoina o le suavai i fanua fa'ato'aga i totonu o le vaega o le poloketi, fa'asusu lelei ma alavai, fa'ato'aga lelei, ma talafeagai mo fa'ato'aga masini.O le agro-ecological artificial vegetation system and climate system e faʻamalosia i le faʻatonutonuina ma le faʻaleleia o le microclimate fanua i totonu o le vai, ma faʻaitiitia ai le faʻamataʻu o faʻalavelave faʻalenatura e pei o le lamala, vai ma le kiona i le gaosiga o faʻatoʻaga mai se vaaiga faʻanatura.

 

I'u ina iloa lelei le atina'eina ma le fa'aogaina o punaoa faanatura, fa'amautinoa se li'o mama o le si'osi'omaga, ma fa'atupu tulaga mo le atina'eina gafataulimaina o nofoaga e fa'asusu ai.

 

(4) Puleaina o tulaga lamatia tau tupe ma tupe alu fa'aletonu

 

I le 2015, na tuʻuina atu ai e le malo o Saina le "Taʻiala mo le Faʻaalia o le Faʻatauaina o Tupe a le Malo-Tutoatasi Paʻaga", lea o loʻo faʻamaonia ai o le faʻatupeina o tupe faʻaalu o galuega uma a le PPP a malo i laʻasaga uma e manaʻomia ona faʻatulagaina mai le paketi, ma le fua faatatau. o tupe fa'aalu a le lautele lautele i le tulaga tutusa e tatau ona le sili atu i le 10%.

 

E tusa ai ma lenei manaʻoga, ua faʻavaeina e le PPP faʻamatalaga faʻamatalaga faʻasalalau se mataʻituina i luga ole laiga ma lapataiga vave mo le gafatia tau tupe, lea e mataʻituina lelei ai le faʻaaluina o tupe faʻaalu a le PPP poloketi taʻitasi a le malo taʻitasi ma le itumalo ma lona fua faʻatatau i tupe faʻaalu lautele lautele i. tulaga tutusa.O lea la, e tatau i poloketi fou a le PPP ona faia se fa'ata'ita'iga o le gafatia tau tupe ma fa'amaonia e le malo i le tulaga tutusa.

 

O lenei poloketi o se galuega e totogi e tagata e faaaogāina.I le 2016-2037, o le aofaʻi o tau e faʻaalu e le malo e 42.09 miliona yuan (e aofia ai: 25 miliona yuan mai le malo mo nofoaga lagolago i le 2018-2022; 17.09 miliona yuan tupe faʻaalu mai le malo i le 2017-2037 Faʻaauau. e na'o i le Na'o le taimi lava e tupu ai le lamatiaga talafeagai.) O tupe faʻaalu faaletausaga o poloketi PPP uma a le malo i le tulaga tutusa e le sili atu i le 10% o le tala faʻatatau o tupe a le lautele i le tulaga tutusa, ma o le maualuga maualuga na tupu i le 2018, i le 0.35%.


Taimi meli: Au-03-2022

Tuu lau Feau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou