7,600 Ha maualuga le fa'asaoina o vai-fa'asa'o galuega fa'asusu PPP i Yuanmou, Yunnan

"Dayu Yuanmou Mode", Yuanmou o se vanu mago-vevela, ma e matua le lava le vai.O le tele o nofoaga sa i ai i se tulaga naumati muamua, lea na mafua ai ona faʻaumatia fanua i se tulaga patino.Ua fa'atupe e Dayu ma fausia le poloketi ile PPP mo le fa'asaoina o le suavai.O le poloketi o loʻo i ai le vai faʻafefe o le 114,000 mu ma faʻamanuiaina ai le 13,300 aiga o le 66,700 tagata.O le aofaʻi o tupe faʻaalu e 307.8 miliona yuan

O itumalo e fa e faasaoina vai, fetilaisa, taimi, ma galuega.Ole averesi ole fa'asaoina ole vai e 21.58 miliona m³, ma ole fua faatatau ole fa'asaoina ole vai e 48.6%;o le fua fa'asao ma vaila'au e o'o atu i le 30%;o le averesi o tagata faigaluega e fa'aitiitia mai le 4.5 tagata/mu E 2 tagata/mu.

O faʻaopoopoga e lua, o le fua faʻatupulaia o fua na oʻo i le 24.2%;o le averesi o tupe maua i le mu na siitia i le sili atu i le 5,000 yuan;o tupe maua a le aufaifa'ato'aga e sili atu i le 58%.

O le siitaga e lua, o le fua faatatau o le faʻamaoniaina o vai na oʻo atu i le 90%;ua matua fa'atupula'ia le silafia o le fa'asaoina o le vai o tagata o lo'o i totonu o le vai.

manuia faaagafesootai, iloa 24-itula irrigation atamai, fetuutuunai fausaga fausaga, fausia Yuanmou Dongzao ituaiga fualaau faisua, faateleina le fanua tele cropping faasinoupu mai le 1.49 i le 1.97, ma le ausia o se tupe maua averesi o 60,000 i 100,000 yuan i mu, iloa alamanuia mativa alleviation.

Fa'amanuiaga tau tamaoaiga, fa'ateleina le gaosiga ma tupe maua, fa'aleleia le fua faatatau o le fa'amautinoaina o le suavai i totonu o le vaega o le poloketi ma le silafia e tagata lautele i le fa'asaoina o le suavai.

Fa'amanuiaga fa'alesiosiomaga, fa'asaoina o le vai ma fa'afugala'au, fa'aitiitia le fa'aleagaina o fa'ato'aga e leai ni fa'apogai.

ad1 ad2


Taimi meli: Oke-08-2021

Tuu lau Feau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou